Сва права задржана © “Србија Воз" а.д.

Сектор за информационо-комуникационе технологије

2015 - 2017.

Лица до 26 година старости имају право на куповину возне карте која омогућава да се путује месец дана по повлашћеној цени.

КУПИТЕ КАРТУ

ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ

О НАМА

РЕД ВОЖЊЕ

РЕД ВОЖЊЕ ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

О НАМА
Od 1.jula 2018.god. svi vozovi iz unutrašnjeg i međunarodnog saobraćaja polaze iz stanice Beograd Centar, osim međunarodnih vozova za Bar, koji polaze iz stanice Topčider.
ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Превоз слепих лица и њихових пратилаца

Станице опремљене подлогама и панелима за оријентацију слепих лица су: Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица, Краљево и Чачак.

Слепо лице и његов пратилац (лице или пас) морају да путују заједно (у колима истог колског разреда). Слепо лице мора са собом да носи легитимацију (или одговарајућу потврду) чији број је уписан на возној карти пратиоца (лица или пса) и да приликом контроле буде у могућности да докаже свој идентитет. Ималац возне карте на којој је уписана напомена "Пратилац слепог лица", који путује сам, сматра се као путник без важеће возне карте.

Слепо лице и лица оболела од дистрофије и сродних мишићних и неуромишићних болести (плегија, церебрална и дечија парализа и мултиплекс склероза) уживају повластицу од 75% од редовне возне цене, на основу књижице за повлашћену вожњу oсобе са инвалидитетом коју издаје надлежна организација инвалида Србије.

Пратилац слепог или oсобе са инвалидитетом превози се бесплатно на основу објаве, која је саставни део књижице за повлашћену вожњу слепог, односно инвалидног лица.

Превоз особа у инвалидским колицима

Службена места у којима се врши пријем и отпрема особу са инвалидитетом у инвалидским колицима су: Београд, Нови Сад, Врбас и Суботица.

Превоз особа у инвалидским колицима организован је на подручју"Србија Воз" а.д. и у возовима, уколико има слободних места и уколико возови саобраћају у саставу:

1. ДМВ711, могу превозити на релацијама:

• Београд Дунав - Вршац

• Ниш - Димитровград

• Ниш - Прешево

• Ниш - Куршумлија

• Краљево - Лапово - (Марковац)

• Краљево - Звечан;


2. ЕМВ413, могу превозити на релацијама:

• Београд - Нови Сад

• Београд - Суботица

• Београд - Ниш

• Београд - Шид

• Београд - Пријепоље Теретна.

Број места за превоз особа са инвалидским колицима у ДМВ711 и ЕМВ413 је ограничен.

Путник, особа у инвалидским колицима, заузима одређено унапред резервисано место у колима која су технички опремљена за њихов превоз.

Особама у инвалидским колицима обезбеђује се у оквиру превозне услуге следеће:

 -  паркинг место за друмско возило које се користи за особе са посебним потребама у инвалидским колицима;

 -  прилаз без степеништа - посебне мобилне дизалице којима се подижу особе у инвалидским колицима ради уласка у путнички вагон, односно
    спуштања  из путничког вагона.

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА