Сва права задржана © “Србија Воз" а.д.

Сектор за информационо-комуникационе технологије

2015 - 2017.

Лица до 26 година старости имају право на куповину возне карте која омогућава да се путује месец дана по повлашћеној цени.

КУПИТЕ КАРТУ

ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ

О НАМА

РЕД ВОЖЊЕ

РЕД ВОЖЊЕ ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

О НАМА
Od 1.jula 2018.god. svi vozovi iz unutrašnjeg i međunarodnog saobraćaja polaze iz stanice Beograd Centar, osim međunarodnih vozova za Bar, koji polaze iz stanice Topčider.
ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Превоз слепих лица и њихових пратилаца


За превоз слепих лица возовима "Србија Воза" а.д. наплаћује се редовна цена превоза, а пратилац слепог лица (особа или пас) превози се бесплатно на пругама железничких управа које учествују у споразуму за бесплатан превоз пратилаца. За слепо лице и пратиоца испоставља се повратна возна карта.


Станице опремљене подлогама и панелима за оријентацију слепих лица су: Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица, Краљево и Чачак.


Превоз особа у инвалидским колицима


Службена места у којима се врши пријем и отпрема oсобa са инвалидитетом у инвалидским колицима су: Београд, Нови Сад, Врбас, и Суботица.


Путник, особа у инвалидским колицима, заузима одређено унапред резервисано место у колима која су технички опремљена за њихов превоз. Места резервисана за лица са особе са инвалидитетом у инвалидским колицима постоје у следећим возовима:


      • 344/345 Београд - Wien Westbahnhof - Београд

      • 414/415 Београд - Villach Hbf. - Београд


Особама у инвалидским колицима обезбеђује се у оквиру превозне услуге следеће:


      • паркинг место за друмско возило које се користи за особе са посебним потребама у инвалидским колицима,


• прилаз без степеништа,

• посебне мобилне дизалице којима се подижу особе у инвалидским колицима ради уласка у путнички вагон, односно спуштања из путничког вагона.

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА