Сва права задржана © “Србија Воз" а.д.

Лица до 26 година старости имају право на куповину возне карте која омогућава да се путује месец дана по повлашћеној цени.

КУПИТЕ КАРТУ

ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ

О НАМА

РЕД ВОЖЊЕ

РЕД ВОЖЊЕ ПОСЕБНЕ УСЛУГЕ КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

КОРИСНИЧКИ СЕРВИС

О НАМА
КОРИСНИЧКИ СЕРВИС: +381 11 360 28 99, ОД 6 ДО 22 ЧАСА.
ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА

Први уговори са локалним самоуправама о заједничком финансирању железничке линије


Београд,  27. 9. 2018. год.


Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је данас потписивању уговора између предузећа “Србија воз” и пет локалних самоуправа у Војводини о суфинансирању железничког превоза на линији Суботица-Кикинда-Суботица.


Државни секретар у Министарству грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Имре Керн рекао је после потписивања у Влади Србије да овај уговор показује да су локалне самоуправе препознале да треба финансијски да помажу не само аутобуски, већ и железнички саобраћај.
“Планираном реконструкцијом пруге Суботица-Сента можемо очекивати још више путника на овој линији, али ће корист осетити и привреда кад се на обновљеној прузи повећа капацитет пруге за превоз терета”, рекао је Керн.


В. д. генералног директора “Србија воза” Југослав Јовић рекао је да је потписани уговор један од најважнијих који је та компанија као превозник потписала. “Овај уговор је пут за даље побољшање услуга и пример који би требало да следе и друге локалне самоуправе”, рекао је Јовић.


Председник општине Сента Рудолф Цегледи, која је иницирала потписивање уговора, рекао је да ће уместо гашења линије о којем се размишљало пре три године, од данас она моћи да се даље развија. “Железничка линија Суботица-Кикинда-Суботица има велики значај и за путнички и теретни саобраћај и представља најјефтинији и најбезбеднији вид превоза између Суботице и Кикинде”, рекао је Цегледи.


Уговор са „Србија возом“ потписали су градови Суботица и Кикинда и општине Чока, Кањижа и Сента.